Tuesday, July 19, 2011

Kaki semakin pulih

Salam, hi~!

Alhamdulillah stelah skian lama aku x bsukan, hari khamis lpas bersamaan 14 hb July 2011, aku telah kembali mnyarung kasut sukan. Syukur ke hadrat Allah, wlupon masih terasa skit sbb hampir 2 bulan aku meninggal sukan akibat terseliuh kaki. Aku mulakan langkah dgn warm-up yg lme agar urat2 yg relax 2 kembali aktif dan dapat mengelak dari kecederaan kembali berulang. Bile dah lme warm-up 2 aku pon ape lg, gpai raket dan terus amik msuk gelanggang le. hehehe. Sronok die jgn ckp la, siap melompat2 lg. Tapi dlm lompat2 2, aku terasa lg skit kaki 2. Cume xde lah trok mcm dlu.

Tapi mase tgh maen badminton 2, sume bgang ngn aku sbb aku smash kuat gle. Sume dok ngelak aku smash. hahaha. Bukan ape, dh klu 2 bulan simpan tenaga mmg 2 la hasilnye. tgn duk gatal nk smash je. kehkehkeh:p Aku sgt berpuas hati sbb dpt kluar peluh mlm 2. Dan esknye, aku pulang ke Kuantan tuk bersama keluarga. Malam 2 jgk aku mintak kwn2 aku arrange kan futsal tuk aku dan kwn2 yg berada luar dari Kuantan pulang. So mlm 2 aku agak tkot nk maen futsal sbnrnye sbb futsal la kaki aku injured. So mule2 try2 sepak je. Sume nye ok. Dan mase game 2 , alhamdulillah sumenye berjalan lancar. Xde mslh berlaku, cume tkot2 la. Ramai gak nk tackle aku mlm 2, tp aku berjaya mengelak. Dan dalam mase yg sme aku berjye mghasilkan 3 gol. Tbaekla~! Syukur ke hadrat Allah wlupon x pulih sepnuhnye lg, tp cube slow2 nk kuatkan kaki ni agar xlemah sgt. Maklumla, sukan ni hidup dan mati hanya sukan :)


"Semoga kaki ni kembali seperti sediakala, amin"



Mari Like~!

6 comments:

Zuraidah said...

Haaa. Orang lelaki kenapa la suka sukan time malam ek? Pelik den. =.=

aku di jalanan said...

hahaha. ade sbb nye knp laki suke skn mlm.

1. sbb kelas yg pack~!
2. sbb mlm sjuk
3. mlm bleh lepak lme ckit, klu ptg, kne balik sbb maghrib.

hahaha

Muhammad Izzwan said...

power nye abang nazir..
*dia x tau smash kiter mcm mane..4 bulan aku simpan smash aku nih..lg lama dari ko..come ar!!"

aku di jalanan said...

hahaha. wan , aku menanti ko wan. mai r dtg. kt tgk mcm mne. hahaha

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Tringin nk men futsal tp xde yg nk ajak huhuuh..

aku di jalanan said...

hah? xtry ajak kawan2 yg laen? klu laki ramai je. tp klu pompuan kne tgk org jgk. hee