Sunday, May 1, 2011

Xkenal

Salam, hi~

Harini aku ngn family, which is only my parents pegi ke Muar @ lebih dikenali sbg Muo. hahaha. Ni bukan aku yg ckp, tp org sane yg ajar aku. Act, muo ni kmpg aku jgk. hee~ Msti ramai tertanya2 mane2 satu kmpg aku, kejap ckp kat Melaka, Singapore, dan ni Muo lak. hahaha. Meh cni aku cter kat korg la, act mmg aku ade 3 kmpg, Melaka, Singapore and Muo. Melaka adalah kampung belah mak aku, Singapore adalah ayah aku dan Muo adalah belah ayah aku jgk. Knp ayah aku ade 2 kampung?? kekkee:p Makin smgt aku nk cter nih. Act, mase ayah aku kecik2 dlu mmg diorg tggl Muo. Mase 2 pon sgt kecik la, aku xsure umor brape. Tapi satu hari 2, nenek ngn adek bradek nenek decide nk pindah ke s'pore tapi arwah atok xnk. So, nk xnk nenek pergi jgk bwk ayah ngn arwah mklong ke s'pore. Atok duk kat muo ngn adek bradek atok. Hah! ni aku kompius sbb aku x thu nape maen ikut adek bradek lak. hahaha. So, nk jdkan cter, nenek duk s'pore atuk duk muo. Ayah aku pon membesar , skolah sume kt sane dan umor 17 tahun bru die balik msia.

Ok, act bukn ni yg aku nk cter. Pasal entry ni, mase aku pergi muo td aku xknl sgt ngn couzen2 aku kat sne. Almklum la, balik setahun skli. Bukan aku xnk balik, tp klu aku balik sndri mmg la aku xkenalkan??? So aku tggu parents aku. Arwah atok pon dah xde, cume yg tggl couzen2 ayah je. So td aku g la kenduri kawen dua pupu aku. Mak aih, mmg klasik beb!! Mane ko nk jumpe lg kenduri kawen maen ghazal??? blh2 johor je ade weyh! Aku lak dh makan duk ngadap depan2 org maen ghazal. Pakcik2 kt c2 lak usha aku plik sbb duk tgk die maen je. hahaha. Nak je aku mintak gtar yg ade kt c2 nk maen skli. hahaha:)) Naseb baek aku sabo lg. Pas2 dlm aku duk tgk2 org maen ghazal ni, ade satu awek ni comel la, tggi2 jgk, eh! mmg berkenan sgt la! hahaha. Duk lalu dpn aku ulang alik ulang alik. Kang mintak no, parents aku kt sblh. hahaha. Pas2 aku kluar la jln2 kt khemah 2, die plak ikut, haih. Aku pon dh pening, kang tgor slh, xtgor salah.

Tapi aku diamkan diri je. hahaha. Pas2 nk balik 2, barulah aku tahu die 2 le 2 pupu aku. hahaha:)) HAMIK KO! padan muke, sape suh x slalu balik! hahha:)) Ape2 pon aku dh jtuh cinta ni, kang ade aku balik tiap2 mggu! kekeke:p bukan jauh nau pon ayer keroh ngn muo. hahaha:)) Gurau2, endingnye aku xde wat ape2 pon. Last2 aku balik mcm 2 je. hehehe:p Inilah kisahnye kalu x knl ngn sepupu sndiri. Tapi aku mmg dh lme niat nk slalu balik muo ni sbb bukan ape, kmpg aku sndiri, tp xknl sgt ngn org sane. Ade la bbrape org yg aku knl 2 pon xde la rapat sgt. Sbb dlu die slalu supply mercun kt aku. hahaha. Raye ni xdapek le, sbb dh lme xjumpe die. Td org kawen pon die xdtg, hampeh tol! Klu x dpt supplier mercun aku tahun ni. hikhikhik:p


Mari Like~!

4 comments:

Zuraidah said...

Wah. Keluarga besar seh. Hoho.

HAHA. Tak lagi, dapat la nombor tepon perempuan tuh. Huhu.

*Malam ni, mesti pasal perempuan tu.

aku di jalanan said...

hahaha. yup! mmg bsar! ayah ckp kt muar 2 ramai kluarga ktorg cume ade yg x knl. 2 la mslhnye~ :p

no pompuan 2 mmg xdpt la. hahaha. couzen kot, nnt raye klu dtg kompem jumpe. hee~

psl pompuan 2?? hahaha. xde la. biase2 je~hee

Zuraidah said...

Ouh. Haha. Nanti kalau balik muo, bawa lah buku log. Tulis nama2 dorang. Jangan lupa, amik gambar ikut urutan. Keh keh keh.

HAHA. Jangan salah pancing sudah. Ngeee!

aku di jalanan said...

hahaha. buku log x bleh tahan~ kekeke:p
insyaAllah xkn slah pnching. heee~