Monday, May 2, 2011

Rezki

Salam, hi~

Sedang aku borak2 dlm fb ngn member baek aku hilmi td, ttbe aku terpikir somthing. Aku terpkir yg aku ngn kwn2 aku ni akan tggal dalam satu umah yg bsar pas2 sume keje kt satu negeri dan daerah yg same. And if possible leh je keje satu company yg sme. kekeke:p Tapi 2 sume ketentuan Allah. Setiap manusia ade rezki masing2. Kalu di takdirkan aku keje kat Melaka, and kawan2 aku tmpt laen 2 sume adalah rezki. Bercerita pasal rezki, byk perkara yg mgkin aku alami dan mgkin korg x pernah alami. Aku membesar di satu kawasan bandar yg x semewah KL, x secanggih Selangor dan x seindah Melaka. Tapi alhamdulillah, aku menjadi seorg manusia, wlupon masih belom mampu menjaga kedua ibu bapa aku, tp aku mampu menaikkan nama keluarga aku wlupon aku masih blaja.

Dalam aku membesar, aku bersyukur kerana aku aku duduk satu kawasan yg di kelilingi oleh kwn2 rapat aku. Kalu x rapat pon tp diorg berkawan ngn aku. Pergi je mana2 sume duk angkat tgn. hahaha, kalah PM. Ni la org ckp, klu "org berbudi kt berbahasa". Sume org respect kt klu kt respect org. Hidup ni biar rmai kwn jgn rmai musuh. Alhamdulillah, rezki aku jgk dpt knl ngn rmai2 org ni. Wlupon kdg2 ade je aku lupe sape kwn aku. hahaha. Almklum la, rmai sgt. Cek la kt fb, 2 pon dh rmai, tp ade je yg aku x add lg 2. Bukan sbb xnk add, tp sbb aq xthu le diorg pkai nama ape. Haram tol, pakai le name sndiri. Sng aku nk add. kekeke:p

Org ckp rezki kat mana2 je, tp jgn le korg harapkan rezki 2 turun "GEDEBAK!" dpn korg. Mmg xla dpt kan. Allah bg rezki pd hambanya jika hamba2nye mngusahakan nye~ Kalu korg ni keje tdo je, maen game, ha! Tggu la dlm mimpi xpon dlm game 2 bg korg rezki! Hello guys, dunia ni dh maju, klu korg duk melepak je tggu rezki mmg xde la. Dunia skrg ni sumenye kene rebut, bkn mcm zaman nenek moyang kt dlu. Diz, ur time 2 change ur destiny. Setiap org Allah bg pilihan, klu baek korg pilih, baek la, korg jhat yg korg pilih jahat la. Cemon' la! Moh le same2 kt berusaha smpai ke menara gading! Lagi satu nk berkawan ni jgn memilih sgt. Kalu nk ikut same kepala je ssh la~ Jom same2 cari rezki! yeah~


Mari Like~!

2 comments:

Zuraidah said...

Setuju dengan kata Encik Nazir. Rezeki bukan datang GEDEBAK! Haha.

Datang tiba2.

Wah. Nak tinggal ramai2 seh nanti. Hehe.

*Selangor maju ke? Lama tak pergi sana. Tanah tumapah darah kita tu sebenarnya. :p

aku di jalanan said...

toche2 kerana stuju! :)

yup, mmg klu bleh nk tggl ramai2. sng~ :p

selangor maju la jgk. ade kwsn2 la. bukan sume kawasan~ :p