Wednesday, April 27, 2011

Life now and So on~

Salam, hi,

Entry kali ni aku nk cter ckit pasal kehidupan aku selepas aku bhnti keje hjung bulan 3 ari2. Diam x diam dah hmpir sbulan aku bhnti keje. Even aku dh bhnti keje, life aku still bz as usual. Mane xnye, Kol 8 pagi dh masuk campus, kol 6 petang baru kuar campus. Malam dtg campus lg, meeting smpai kol 10, 11 mlm pas2 balik, blom tntu tdo dan esknye bgun sbuh mcm biase dan kuar mcm biase. Mcm ni la rutin aku hari2. Mcm org xde life, tp ni lah kenyataan nye. Aku bz ngn prog Ngabas Borneo 11. Prog ni akan berlangsung di Sarawak pada 23hb-28hb Mei 2011, insyaAllah. Dan bile aku kmbali ke University life ni, aku kembali semula ke pngkuan rakan2 aku. Mcm2 la cter dan perkara yg berlaku tp Alhamdulillah, berkat kesabaran aku selama ni, aku bjya harungi perkara ni satu per satu. Syukur ke hadratMu Ya Allah~

Wat mase skrg ni, aku tgh wat Fund Rising @ Kutipan Dana tuk prog aku ni. Dan skrg ni hari2 aku mcm mkcik jual grg pisang kt tepi2 jalan 2. Aku ngn team tgh menjalankan perniagaan jual keropok lekor @ bhs ganunye kepok lekor be! kekeke:p Alhamdulillah, time keseh kpd abg Emam kt sbb bgtau ore ganu kito jual kepok lekor ni kak jasin! (org tganu jual keropok lekor ni kt jasin) hee~ Sronok jgk gune bhse ganu ni. Kompem rmai yg xphm. hehehe~ Dan niaga ni mmg untung bsar, alhamdulillah. Penat jgn ckp la kan. Biase la, adat berniaga. Aku jlnkn niaga ni dlm campus, klu nok rase maghi la ghama2 kak MMU! hahaha.

Dan sedang aku niaga2 2, aku berborak ngn slh sorg komiti aku, pa'an. Die bukak cter psl "agak2 universiti laen ade x wat mcm ni?" hahaha. Soklan yg cepumas 2. Aku nk jwb pon pyh. Tapi setahu aku mmg ade la. Cume mgkin x segempak MMU kot. hikhikhik. Gurau2. Ade byk perbezaan MMU ngn U laen. Soklan ni terlalu sensetif tuk di bincangkan dlm blog. Tapi kat cni, MMU, kokurikulum x wajib mcm aku tgk sesetgh universiti laen yg mewajibkan student diorg join koko. Mcm kami terpulang pd diri sndiri, nk active @ x, sbb club open, xde pksaan. Cume pkir sndiri la ble korg dh byr yuran tahunan xkn xjoin kot. Tapi ade je student yg ske2 byr yuran tp x prnh aktif pon. Aktif atas kertas je, kekeke:p Kat MMU ni club pling power yg aku tgk stiap kali prog participant kompem ramai adlh club MMU MUSIC SOCIETY~! Mane xnye, org2 skrg ni ske hiburan je, mne nk lyn prog2 biase2 ni. Dan2 lak MMU Music bwk artis masuk MMU. hahaha:)) Anyway, laen club laen cara, tp aq solute pada sume yg aktif club termasuk diri aku sndiri sbb kt ibarat bekerja wlupon kt sdang blajar. Kt mngejar pointer tinggi dlm pelajaran dan dlm mase yg sama kt kejar sape wat program pling gempak x kire dalam @ luar campus! Ingt sng ke nk wat dua2 nih. Nk kejar sponsor lg, market prog lg, perghh!! Ade yg smpai ponteng klas sbb nk buat prog ni. That is MMU! We do learn in class, but we also do learn to be programmer! That's why 96% of MMU student sng dpt keje lepas blaja! Proud to be MMU-ians~


Mari Like~!

3 comments:

Zuraidah said...

Lain orang lain cara. HAHA. Hidup MMU-ians. :)

Wah, program besar kat Sarawak nampak? Keh keh keh.

Karlrooy said...

Perghhh. Ayat gila babeng hensem ni :3
aku tak join mana2 activiti pun doh, gano ni??

aku di jalanan said...

zuraidah : yup! laen org laen cara. hehe :p sarawak la best! hee

kay : hahaha. ayat ape yg power bro? meh join prog aq. hahaha:))