Tuesday, April 19, 2011

Oh Yayasan Pahang~

Salam, hi~

Alhamdulillah, hari ini aku masih diberi nafas untuk hidup. Aku bersyukur kpdMu, Ya Allah kerana masih lg diberi peluang melihat kedua ibubapa aku. Harini, aku pulang ke Kuantan untuk pergi interview pinjaman Yayasan Pahang untuk degree aku nnt. Tapi apekah daya, seperti yg aku jgka ada perkara yang berlaku. Sewaktu dlm perjalanan pulang ke Kuantan di dalam bas, aku asyik memikirkan kompem ke ade interview ni. Aku tkot la klu aku salah kan. Setibanye aku di Terminal Makmur, Kuantan, jam 2.15 pagi aku menunggu ayah dtg amik aku. Dan setibanye di rumah, aku teros menggeledah surat khabat Metro 2 mggu lepas. Dan seperti yg aku jangka, AKU DAH SALAH!! hahahha:))

Gilo ke ape, interview 2 mmg le ade. Tapi interview 2 tuk student2 yang nk masuk IKIP daa! kehkehkeh. Aku pon tergelak sorg2 kol 2.30 pg. Pas2 aku tdo le, dan bgun subuh2 . Ibu aku tnyer nk pergi kol brape, pas2 aku ckp kt ibu, cube ibu cek btol x ape yg nazir bace kt meja dpn 2. Ibu pon pergi le tgk dan bce suratkhabar 2. Pas2 ibu pon gelak. Aku pon same2 la gelak. kehkehkeh:p Pas2 ibu ckp ko pergi je kat Yayasan Pahang tros tnyer kt sne2. Aku pon siap2 jam 9 pg aku pergi amik aboh(pggilan tuk member aku) kt Kampung Padang, dan tros bwk die pergi Yayasan Pahang kt Tanjung Lumpur, Pekan. Dah smpai kt sne, aku bengang lak ngn security 2 wat muke lak. Pagi2 2 cube la senyum, bukan ssh pon. Bukan aku kurg ajar pon, siap bg salam tnyer baek2 lg. haih, mcm2 org skrg. Pas2 aku pon masuk la ke bgunan Yayasan Pahang, tmpt di mane aku collect RM500 tuk anak2 Pahang. Tapi aku bukan anak Pahang pon. kehkehkeh. Sebenarnye, aku dh menetap kat Pahang 14 tahun sbb 2 aku dpt. kehkehkeh. :p

So, bile dh di interview oleh org Yayasan Pahang, diorg suruh aku bukak website Yayasan Pahang then download borang yg ade kt dlm 2. Tapi bukan skrg, bulan 5 nnt la~ hahaha:)) So, kene tunggu lg la jwb nye. haih. Xpe, xslh mencuba kan? kekek:p

"SEKIAN, WASALAM"


Mari Like~!

10 comments:

Karlrooy said...

Security tu ada masalah laa . . Semalam duk mintak2 dengan wife dia tak dapat2 . . Hang apa tau tak kahwin lagiii . . HAHAHAHA

aku di jalanan said...

hahaha. abis 2 ape lak msalah die ngn aku. profesional la weyh. awk 2 byk pengalaman dr sy, xkn sy yg muda nk ajar yg tua cmne nk jd profesional? lol. matured ckit. umur aku ngn die beza ntah brape puluh thun pon aku x thu. wakakka:))

Zuraidah said...

Keh keh keh.

Ke, ni salah tengok Kalender sebenarnya ni? Teettt.

aku di jalanan said...

hahaha. bukan salah tgk klender. tp ni la akibat x bace btol2. mase mule2 bace dlu skli imbas je. skrg ni pdn muke. kehkehkeh

syafiqah zainuddin said...

yayasan pahang ada sediakan pinjaman untuk student ye? berapa ek?

aku di jalanan said...

yup. of coz ade. pinjaman 2 tgk pada university. mcm nazir swasta and mgkin dpt lbih. nk ckp pon xthu brape sbb nazir kene tggu bulan 5 ni bru thu mcm mne. :)

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Huhuhu...sabo jelah...
len kli check tol2 xdelah jd mcm ne..:)

Zuraidah said...

Tak apa. lain kali kan jadi lebih waspada. Ngeee! :)

syafiqah zainuddin said...

oh,agak2 uitm student boleh dapat tak?hehehe.nak try la nanti

aku di jalanan said...

ain : btol2. 2 la, laen kali bace btol2. hehehe:p

zuraidah : i will! hehehe:p

ika : of coz! die open tuk sume student. yg pnting anak pahang, @ menetap di phang lbih dari 10 thun. try la. satu lg, pinjaman di buka tuk new intake dan 1st year student. :)