Friday, February 18, 2011

Semakin Dekat

Wah! Mesti korg tertanya2 kn ape yg semakin dekat 2. hee~ Ok la, sbnrnye diam x diam tggl lg 10 ari je lg nk ke Gunung Kinabalu! hahaha. Macam x caye lak kan. Huh, berdebar rase hati ni. Padahal mcm x biase lak panjat gunungkan. Tapi 2 la hakikatnye. Inilah impian aku selamat ni. Aku mmg nk pnjg sgt Gunung Kinablu ni. Aku nk wat ape yg org x wat. Jd gila ckit. hahaha. Inilah impian aku dari kecik. Nak pnjt gunung tertinggi kat Malaysia ni. Dari segi fizikal dan mental aku dh ready. Tapi dari segi persiapan kelengkapan ke sana blom lg. hahaha. Gle! Mane ade mase nk prepare barang2 nih. Tggal seminggu je ni, aq nk berehat je dan mgkin akan ke Pusat Akuatik Hang Jebat tuk lakukan ujian pernafasan dan kaki. Wat mse skrg wat yg minor2 je xleh wat lbih2. Takut injured mase hari penentuan lak. hee~ So, harap2 sumenye berjalan lancar. Harap xde la ape2 gangguan mase ari2. Ya Allah, Kau permudahkan lah urusanku dan rakan2 ku agar tercapai cita2 kami~ :)

Mari Like~!

10 comments:

Zuraidah said...

Wah, macam2 preparation ek? Memang wajib ea ujian pernafasan dan kaki tu walaupun awak dah biasa hiking?


*Pusat Akuatik Hang Jebat tu kat mana ek?

aku di jalanan said...

hahaha. yup. of coz. bkn pe, cabaran kali ni lbih bsar. guneung ttinggi kt msia 2. hahaa. so kne prepare lbih. event org nk pnjt everest pon prepare. inikn dlm msia je kan. ujian pernafasan ngn kaki , hanya berenang je. sbb berenangn ni bgus~ hikhikhik

Pusat Akuatik Hang Jebat ni kt mlka. kt cheng~ :)

Zuraidah said...

Ouh. Betul juga kata awak tuh. Hee~
Berenang? Ada kaitan ea.

Ouh, kat Melaka. :)

aku di jalanan said...

of coz ade. dgn berenang kt bleh kwal pernafasan dgn baek. klu pernah dgr, org lelah di sarankan berenang tuk baek lelah die. :) kaki lak, kan kt kayuh mse berenang 2, scr x lgsung leh mnguatkan kaki. so dgn cara ni, kt bleh kurgkan kadar kecederaan pd thap minimum coz xmelibatkan kecederaan serius. klu jogg bkmgkinan kaki akn terseliuh klu slh lgkah, @ kekejangan otot, sbb mse kt wat aktvt otot akan stress. :) hee~

Zuraidah said...

Wah, awak memang superb bab2 ni. Hebat lah awak. :)

Btw, ramai ke yang join panjat gunung Kinabalu tuh. Panjat dengan member2 awak eh?

aku di jalanan said...

superb? hahah. thnz, but klu ikutkn sy ni msih amatur lg. sy pergi satu team. 9 org sume. sume kwn2 sy :)

Zuraidah said...

Wah, semoga enjoy kat sana! :)

aku di jalanan said...

thanks ya! :)

CikNyz said...

membilang hari nak menawan puncak gunung kinabalu.....

aku di jalanan said...

hehehe. yup2. tp alhadulillah. sumnenye bjln lancar~! :)