Wednesday, June 22, 2011

Terseliuh Kaki

Salam, hi~!

Huh, tuk entry kali ni aku nk cter ckit keadaa n aku skrg. Wat mase skrg ni, aku xbleh bergerak byk dan aktif seperti dlu. Ini disebabkan aku mendapat kecederaan mase maen futsal Jumaat lepas. Angkle twist, is it correct? hahaha. ape2 je la. So nk jdkan cter, lepas aku kene 2, aku xbleh bangun. Terima kaseh pada Aboh sbb angkat aku bgun. Pas2 time kaseh pada kdin sbb papah aku. hehehe:p. Dah la kene tgh mlm. Pas2 aku lepak2 dlu. Dah balik umah, mandi n tros tdo. Esk awl2 pagi aku dh bgun. Pas2 mak ngn ayah aku plik sbb aku bertongkat.

Aku ckp la kaki aku terseliuh. Pas2 mak aku tgk kaki aku, die ckp ni bukan tmpt ko eksiden dlu ke?? aku pon plik, aku belek2 kaki aku, n SAH~! mmg tmpat eksiden dlu. Kelam kabut parents aku tpon tukang urut. Aku pon kelam kabut jgk sbb ttbe rase skt gle. hahaha:)) atlast dpt jgk tukang urut 2. Tapi yg jd x bestnye, ble di urut. Mak aih, skt gle. Naseb baek umah urut 2 pondok, klu x pecah aku tumbuk2 tahan skit~! huhuhu. Bab urut ni aku ske tp nk menahan skit 2 yg x bleh bla. Aku ade ckp ngn PakDin (tukang urut) tmpt yg aku kene ni tmpt eksiden dlu. Ble die cek, mmg btol. Byk gle urat tersimpul kat area 2. Dah jd satu mslh laen. huhuhu

Skrg ni, aku dh x bertongkat tp aku jln terhincut2. Dah nk smggu dh pon kaki aku ni, tp maseh lg skit. Ari2 g hsptal scan kaki. Tapi ade la hamba Allah ni scan kaki aq cam nk kene sepak je muka die. Bleh maen2 lak scan kaki aku. Ble aku bg Doktor x-ray 2, doktor leh tnyer aku ape bnde nih????? Gle ke hape???? Mane la aku thu. Die siap bleh ckp knp ade 3 scan kaki dlm ni. Haram Jadah tol!! Ni sume Doktor X-ray nye psal lah ni. Last2 doktor 2 ckp xde ape2. Tapi aku rase ade something kat kaki aku ni. Sbb aku xbleh pijak dgn btol. huhuh

Ya Allah, Kau smbuhkan la kaki ku ini. Aku sudah tidak tahan menahan sakit ini lg. huhuhu.


Mari Like~!

4 comments:

Van Der Jaart said...

cepat sembuh supaya kita bole berfutsal...hehe...

aku di jalanan said...

insyaAllah jat. doakan la aku. dh smggu ni, nmpk mcm de prubahan pon. huhuh

Zuraidah said...

Ie la. Orang yang kuat outdoor-ing ni memang kena jaga kesihatan dia betul2. Mana la tahu kot2 effect pasal.. Err. Hiking ke. Erk.

*Memandai je jadi doktor sendiri. :P

aku di jalanan said...

hahaha. act, btol la ape yg awk ckp 2. wat mse skrg ni, sdg berehat2 je. :)