Monday, May 9, 2011

Genting Highland Trip


Salam, hi~

Tuk entry kali aku nk cter saat2 indah aku ble aku bersama sahabat2 aku berkumpul tuk spend weekend bersama2. Satu yg aku happy sbb dlu aku slalu aku habiskan byk mase aku ngn team outdoor aku je. Tapi kali ni aku buka ruang tuk habiskan mase bersama2 ngn sahabat2 aku sndiri, dimana aku membesar bersama mereka. Bukan sng nk set ngn diorg ni sbb masing2 pon ade comitment masing2, dan termasuk aku jgk. Lagi satu ngn diorg pon kdg2 ade mslh kewangan so bnde ni xbleh nk elak. Tapi Alhamdulillah, ktorg berjye set satu trip yg agak best la kan! hahaha.

Trip ni dirancang 2 minggu sblom tarikh ktorg pergi iaitu 6 Mei 2011. So hasil gabungan Farid ngn eymee bjye menghasilkan trip ni. Eymee menyetelkan hal2 die pantai timur dan Farid lak menyetelkan hal2 di Pantai Barat. Pergh! Dah mcm perang dunia lak kan. kekeke:p Tarikh yg dijanji2kan 2 pon tiba, 6 Mei 2011. Tapi hari 2 aku sbnrnye bz gle. Tapi aku xnk mengecewakan shabat2 aku sndiri. Lepas selesai mslah di campus, aku lak mnghabiskan mase ngn komiti2 Ngabas aku di Taman Botanikal tuk maen basikal bersama. Nk kuatkan ikatan silatulrahim. Pastu lpas balik je dari maen basikal, aku tros siap2 nk g Rawang. Sepatutnye aku nk hari esknye, sbb aku pkir dah malam. Tapi sbb shabat aku sorg lg ni, Jimi lak xdpt join sbb nk kene g Gua Musang, Kelantan. Trip kelas die. So aku pon decide bertolak mlm 2 jgk, wlupon pnt dan aku x thu jln ke Rawang. hahaha. Dalam kol 9.30 aku bertolak dari Melaka-Rawang.

Mmg sunyi la aku sorg, pastu ngntok lak kan. So nk xnk aku drive gak la, dgn mngharapkan jalan yg Mayo ngn Faizol bg aku 2 btol. So sepanjang perjalanan 2 mmg mnyeramkan sbb aku di kelilingi oleh lori2 bsar nk2 ble aku dan msuk hihgway Sungai Buloh. Dan dua kali aku hampir eksiden dgn lori sbnrnye, tp alhamdulillah aku selamat. Alhamdulillah, 2 jam perjalanan aku bjye smpai ke Bukit Beruntung, Rawang. Farid ngn Jimi suh aku tggu kat Esso. So 10 minit lepas 2 diorg smpai. Pergghh!! Lame gle x jumpe diorg. Mmg rindu siot! Pas2 yg wat aku happy ble diorg ckp Man nk dtg jgk lepak mlm 2. pergh!! Mmg happy gle la. 30 minit lpas 2 Man smpai. Man ni lg la lme aku xjumpe, ade dekat 1 thun lbih jgk la. Xpon dua tahun. Sbb die ni kene pindah lpas SPM. Die duk perak tp blaja kt KL. So dpt jumpe mmg happy la.

Dh puas borak2 kt Esso 2, so ktorg beralih ke kedai makan kt area umah farid. Kalu dgr name kedai mmg ganas. Kedai Botak! hahaha. Mcm xde name laen nk letak. kekeke:p Tapi masakan die mmg power! Sdap siot! harga pon leh tahan murah gak! :) Dah duk lepak 2 ape lg, menyingkap balik la kenangan2 lame, kenangan mase skolah dlu. hahahha. Mmg kalu aku nk cter kat cni mmg xabis la kan. Tapi satu cter ni wat aku nk cter . Pasal si Man ni, mase 2 aku, Man ngn Jimi otw nk g Kuantan Parade kat kuantan. So, nk jd kan cter ble dh bwk motor, sekor mnyilok bukan maen laju. Tapi nk jdkan cter mase tgh mnyilok 2 man tersngkut kt blkg sbb ade kreta block die. Pas2 kreta yg sblh die 2 lak pergi jln pas2 pergi lenyek kaki maen 2. Dah la lenyek pas2 bhnti atas kaki die lak 2. Maw x menjerit si Man ni, pas2 man pergi ketuk kreta mamat 2 suruh undur. Naseb baek x kemik je kreta mamat 2. Mamat 2 dh risau ngn Man mase 2, pas2 aku ngn jimi gelak2 sbb x tahan tgk gelagat Man mase 2. Bengkak jgkla kaki die kn tapi nk wat cmne. hehehhe:p

Dah puas kutuk2 borak2 , kol 1.3o pagi ktorg balik sbb maen nk kene antar member die balik. So, aku pon ikut la Farid ngn Jimi balik umah diorg. Farid ngn Jimi ni duk serumah. Kire sngla aku nk dtg lepak. Pas2 dah smpai umah ktorg x berhnti borak lg, smpai la kol 3 pagi sume nk tdo sbb Jimi nk kene bgun awl g Kelantan. So lampu sume dh tutup, tggl nk tdo je, ttbe ade suara org becerita lg, dh 2 bile nk tdonye. hahaha. Aku pon dgr diorg cter2 aku bukak laptop balik. Pas2 tpt kol 4 pgi ktrg sume nk tdo, ttbe aku dgr bunyi alarm. Macam siot. ingt skli je. rupanya setiap 5 minit alarm 2. Mmg x tdo la jwbnye. Pas2 bgun subuh2 sume muke sebek je. hahaha. Pkol 6.30 pg ktorg dh kuar umah g antar Jimi kt KTM Rawang. Pas2 aku ngn Farid g pekena nasi lemak kt area tmpt die keje. Nasi die bg byk gle, pas2 aku pon amik lauk byk gak. So aku budget harga dlm rm6 la tp ttbe die ckp rm3 je. Pergghh!! Murah siot. Mkn kenyang smpai ke mlm kot.

Pas2 ktorg balik mkn kt umah, lepas 2 maen Pes jap. Kol 10 lbih cm2 ktorg tdo smula. Dalam pkol 1 lbih tgh ari, Zainal, Aboh, Eymee, Aizat ngn Nazreen smpai. Bertambah meriah lg la umah 2. Nasib baek housemate Farid sume xde. So, umah 2 mmg meriah la. Smpai ke petang borak, maen game tgk movie, kol 6 lbih bru kuar g makan. hahaha. Pas2 mlm 2 plak ktorg dh plan nk g pasar malam, dan tmpt yg Farid duk usha gadis2 penjual. hahaha. Aku pon tnyer Farid mane satu kedai awek cun 2, pas2 die tunjuk kt aku dari jauh. Aku dgn slumber tros g kdai awek 2, farid terkejot ngn reaksi aku. Rupa2nya awek 2 jual apam balik, mmg aku tros bli la. Farid lak mnyorok blkg aku wat muke kiut die. hahah. Rupanye2 tiap2 mggu si Farid ni x pernah miss bli apam balik ngn awek 2. Pas2 Farid bgang sbb aku yg bli apam 2. Dan dalam jalan2 kat pasar malam 2, sdar2 dh 4 kali ktorg pusing dpn awek 2. Awek 2 nk tergelak ngn gelagat ktorg. Pas2 dh puas membeli, ktorg balik kt kreta and discuss pasal nk breakfast esk, so decide nk masak bihun grg . So ktorg pergi la membeli kt kdai runcit area pasar mlm 2. Pas2 Farid ckp nk bli ayam, tp die ajak aku lak. Rupa2nye ade agenda. hahahah. Lpas bli ayam, die ajak aku g kdai apam balik 2. Semata2 nk tunjuk kt awek 2 die bli apam balik. ahahha. Die ckp mula2 nk bli satu je. Alik2 die bli 2 apam balik bsar. hahaha. Teruja awek 2 ngn die. Dah bli 2 muke die paling xleh bla, muke org kepuasan. hahaha.

Balik je pas2 ktorg tggu Man datang pas2 lepak same2. Meriah la, sbb sume masing2 lame x jumpe. Pas2 dlm kol 1 pg lbih ktorg balik umah masak bihun grg siap2 , so xde la bgun awl pg 2 kelam kabut. Dah siap masak sorg g maen game, tgk movie, on9 FB. Pas2 bila sume dh tdo, aku ngn Rozainal (yat) maen game Pes smpai kol 4 pg. hahaha. Pas2, kol 5 pg dh bgun nk siap. Tapi naseb baek dlm sume tdo lmbt sume siap ontime. Kol 6.10pg ktorg dh bergerak ke KTM Rawang. Tepat 6.45pg ktorg dh naek train. Dalam train lak, ktorg discuss cmne si Eymee, aboh ngn Yat nk trun kt Pudu. Pas2 lak si Eymee wat muke tahu. Pas2 tanye balik. hahaha. Mmg x myakinkan. Pas2 aku ckp kt Farid, ko bg je kunci umah kat dak2 ni, klu diorg x jumpe diorg leh balik tros je. haahha. Dalam gelak2 2, ktorg risau gak diorg x smpai. Diorg trun kat Bank Negara kalu xsilap) pas2 ktorg trun kt KL Sentral. Aku duk dgr org ckp KL Sentral cantik, tp ble aku tgk, hmmm, xthu nk ckp. hehehe:p

Kol 7.50 ktorg dh ready nk naek bas, tp risaukan si emyee, aboh ngn yat tkot xsmpai. Atlast diorg ckp diorg dh smpai, so lega gak la kan. Ktorg pon naek bas tros tdo dgn aman sbb xckup tdo. hehehe:p Sdar2 je dh smpai, pas2 kene tggu diorg lak smpai, naek cabel car same2. 9.30 mcm 2 diorg smpai. Pas2 ktorg naek cable car, tp Farid ngn Nazreen naek dlu, pas2 slebihnye ktorg je . Dh la mase naek 2 ttbe berhnti, cam siot je. Tapi naseb baek skjap je. hehehe. Pas2 dh smpai kt atas, ktorg sesat setengah jam cari jalan ke outdoor park 2. hahaha. Atlast jumpe gak. kekeke:p First game yg ktorg maen solero shot( ye ke x) hahaha. 1st time aku maen mende alah ni, pdhl slalu je pergi Genting. Takot dow! Macam nk tercabut jatung aku maen bnde 2, tapi alhamdulillah, aku bjye gak atasi ketakutan aku pada ketinggian. hahaha. Lepas 2, ktorg maen Roller Coaster dan diikuti ngn Go-Kart. Pas2 ktorg byk jalan n maen game2 biase2 je. Dan selebihnye bergambar. Dan puas jalan ktorg lepak makan kt Burger King and KFC. Dah kenyang smbung balik maen game. Tapi paling xleh bla Pirate . Konon mcm rumah antu, tp masuk, xde ape2 pon. hahaha:)) Pas2 ktorg blah balik smula ke cable car and tros balik ke KL sentral ngn Pudu.

Mase dlm train 2 lak ade satu mamat ni aku ckup x puas ati ngn die. hahaha. Sampai skrg, wlupon die xde usik aku. Die bckp ngn sorg pompuan ni tp bukan sblh2 , tp depan. So aku kt tgh2 ni dgr je la sbb aku berdiri. hehehe:p Cara die ckp ngn pompuan 2 die mcm knl, tp pdhl mcm baru jumpe. Pas2 die ckp kat pompuan 2 yg pompuan 2 add fb die, tp pompuan 2 nafikan. Tapi pdhl diorg dh approve masing2. So bg aku xyh la nk cter bnde 2. Pas2 mamat 2 ckp lg, yg pompuan 2 sombong kt FB. hahaha. Menyirap lak aku dgr. Pompuan 2 ckp lak mane ade, dan masing cube point something. Aku rase apsl mamat 2 bdoh sgt, klu pompuan 2 sombong xkn la die approve ko, pas2 leh lak jumpe ko. Bodo tol! Pas2 die mcm thu pompuan 2 ade 4 hp. hahaha. Pas2 duk tnyer2 last2 pompuan 2 bg hp die suruh laki 2 taip no hp die. Pompuan 2 miscal, pas2 laki 2 ckp jgn call nnt mak die angkat. Eh, apa bangang mamat ni! Nk wat lawak dlm train lak. Pas2 laki 2 ckp, td i ade hantar gmbr kt u, dpt x? Cute x? EH! HARAM JADAH TOL MAMAT 2! hahahha. Pompuan 2 leh lak layan. Aku pon heran ngn pompuan zaman skrg ni. Laki mcm 2 ko layan, pas2 korg bleh lak ckp kuat2 bg satu train dgr. Pdhl die xsdar sume dlm train tgh ready nk bg TUMIT KAKI kt muke diorg. hahahaha. Dah la dari KL Sentral smpai ke Stesen ape ntah korg borak. Cam sial lak aku nk dgr kisah detik pertemuan korg kan. hahaha:)) Trun je stesen aku tros gelak2 mcm org gile. hahaha. Member kau Farid lak bleh ckp, biarkan, aku nk amik ayat2 power 2, maen thu bleh pakai nnt. Hahahha. Macam haram.

Mase ni kene tukar train, so lpas tukar train 2, aku nmpk lak satu lg kejadian di maen satu couple bermesra2 dlm train 2. Tapi agak2 la weyh, kt umah korg nk wat xpe, ni public kot. adeyh. Pas2 smpai je stesen Rawang, ktorg tros g makan sbb Eymee, aboh, yat, nazreen ngn aizat nk kene balik Kuantan dah. So, mase makan ktorg transfer gmbr sume, then tros berpisah. Aku lak stay sbb xlarat nk drive. Dgn xckup tdonye, mmg xla nk drive balik malam2 2 kan. Pagi td aku balik kol 11.30 pg. Sampai Melaka jam 2.15 ptg. So begitulah kisah keriangan kami. Enjoy the pic!




Mari Like~!

4 comments:

aku di jalanan said...

gile

Zuraidah said...

Muahaha. Gila la. Ingatkan perempuan je yang suka gosip-ing time memalam. Rupanya, lelaki pun hebat juga. Keh keh keh.

Best seh dapat jalan2 kat situ. Hoaa! Teringin nak pergi. Tapi, belum ada kesempatan. Huhu.

aku di jalanan said...

hahaha. laki klu dh gosip die laen ckit. tp mmg naseb la klu kene. hahaha.

yup2. best kot jln2. kekeke:p

Zuraidah said...

Haha. Mesti teruk. :P

Eceh. Menambahkan kejelousan orang je. :P