Saturday, October 30, 2010

N.9 1-2 Kelantan

Bersemangat juang aku nk tgk Piala Malaysia nih. Kul 7.30 lpas magrib aku dh kuar umah p umah kay. Surat khabar tulis kol 8, so kne booked tmpt kt kdai Kenang Selalu! So sesampai aku kat umah kay, kay ckp " aku bru je send kat wall kau, game pkul 8.45" . sengal nk mampus paper arini. Aku pon  decide tggu la kat umah kay, nk blk ujan lak nnt. siot je. Pas2 maen fb la aku kt umah kay sementara tggu ijat dtg. ijat smpai 8.10. Tros aku ttup fb , n gerak tros ke KS. Dapat port biase la kan klu tgk bola. Sementara nk tggu start 2 borak2 kosong la antara aku, kay dan ijat. Pas2 Mayo pon smpai dtg nk kutip duet g Sagil, esk. Borak2, den game pon mula n mayo membelahkan dirinya ke umah awek kesayangan, muah muah die. hakhakahk. Diorg nk g Mydin bli brg tuk msk. hehehe.

Game dh mula, mula la cter pasal team 2 la, team ni la. Smbil makan roti sardin aku, pergghhh!! SDAP!! N.9 dpt score dlu 1-0 melalui tendangan penalti. Ok la, mse ni aku dh smgt r, negri klahiran aku dh leading 2!! pas2 permainan cntik n.9 cukup la nk pegang game tuk 1st half. Aku pon sronok la bahan dak kay coz dier sokong Klantan dan ijat lak SUKIDIN, selaku ref mlm 2! hehehe. 

2nd half mule je, ttbe game jd laen lak. Klantan duk asak benteng n.9, perghh!! smart 2. smpai la si Aidil, selaku mat jambu dan kapten serta defend tbaek mlm 2 ekseden ngn player klantan! Aduh, aku pon dh bimbang gak kne sbjik gol. Alik2, mmg btol kne. Aidil lak dh mngerang kesakitan. Dah kene sbijik 2, Aidil nk msuk blik tp dan2 la die jtuh xbleh nk jln. Lutut dh out!! pergh!! Bertambah sengsara n.9!! Aku x pasan sape Wan Jamak ( Jurulatih n.9) msuk kn tuk gantikan Aidil. Tp xsmpai bape minit kne lg sbijik!! perggh!!! Kay dah senyum sinis kt aku. Aku diam2 je la. hahahha. Malu bai. Siot tol. Tp anyway overall game mmg best!! Cume pesanan wat n.9, jgn mengharapkan aidil sorg je. Cari la defend yg power2,yg bleh gntikan diorg ni klu injured. ye x? Smpai disini sje ulasana dri sy~ Assalamualaikum. 

Majulah Sukan Untuk Negara!


Mari Like~!

2 comments:

lyana madu said...

erk . n9 kalah sudah .

aku di jalanan said...

ala, next time jumpe lg. :p